Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/2/2/jitl.nl/httpd.www/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

Meer rendement uit ontwikkeling

Creëer leertrajecten die anderen versterken. Met training en coaching op maat.

Just-In-Time-Learning. Dat is Jitl.


met een kennisbibliotheek

Met theoretische achtergronden, ideeën, werkvormen en oefeningen die je in je eigen trainingen kunt gebruiken.

met collega-trainers

Om samen complexere of grotere leertrajecten vorm te geven. Om kennis mee uit te wisselen, samen te leren, samen te acquireren.

met een bewezen aanpak

Die je in staat stelt bij klanten 70-20-10 leren en/of blended leren vorm te geven. Die ervoor zorgt dat jouw toegevoegde waarde als trainer maximaal tot zijn recht komt.

Ontwikkel jezelf!

Een leven lang leren was nog nooit zo makkelijk. En nog nooit zo leuk!

Ik wil mijn eigen videotraining publiceren

Je hebt een eigen training die je met succes toepast voor klanten. Regelmatig bekruipt je het gevoel dat je tijdens de training liever (ook/meer) met andere zaken dan kennisoverdracht bezig zou willen zijn.

Maak dan je eigen training 'Jitl-ed'.

Ik wil leertrajecten begeleiden

Ben je een ervaren trainer, coach en/of trainingsacteur en begeleid je graag kleine groepen bij het versterken van concrete vaardigheden? Dan komen we graag in contact met je.

Meld je aan voor onze Jitl-groep op LinkedIn!

Ik wil meer weten over Jitl.

Wil je weten of Jitl iets voor jou is? Of wil je onderzoeken of jouw eigen training geschikt is om te publiceren op Jitl? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek via Skype aan.

Een Netwerk

Vind via Jitl online gemakkelijk andere trainers, materialen en nieuwe ideeen voor jouw leertrajecten.

Een marketingplatform

Jitl vergroot je netwerk. Door jouw kwaliteiten letterlijk zichtbaar te maken voor potentiele klanten en collega-trainers.

Een community

Jitl biedt je de mogelijkheid je verder te professionaliseren, om te delen, om samen met anderen kennis te maken en te ontsluiten.

Anders werken

Met Jitl kun je leerprocessen anders begeleiden. Op maat, rond de vraag van de persoon. Zonder dat het totale traject duurder wordt.

Meer weten over hoe we met jou willen werken? Lees hieronder veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op!

Wat is Jitl?

Jitl is grenzeloos leren! Via een online leeromgeving beschik je, afhankelijk van je abonnementsvorm, onbeperkt over trainingsvideo’s, interactieve boeken en leermiddelen over talloze onderwerpen. De trainers die hun trainingen digitaal beschikbaar stellen, zijn ervaren mensen uit de praktijk. Tegen meerprijs kun je bij de trainer van jouw keuze ook vaardigheidsclinics, webinars en coaching sessies boeken.

Jitl zal zich de komende jaren doorontwikkelen als de plek voor op maat, zelfgestuurd ontwikkelen vanuit talent.

Wat kan Jitl voor mij als trainer betekenen?

 • Een podium om jezelf te profileren: wie ben je, wat kun je, hoe kom je over?
 • Een mogelijkheid jouw inhoudelijke kennis online aan te bieden waardoor je meer waarde toevoegt voor je klant omdat je:
  • in jouw ‘fysieke’ trainingen kan focussen op “doen” en het oefenen van vaardigheden
  • goed voorbereide deelnemers, met een gerichte vraag in een fysieke training krijgt
  • het totale leren hiermee aan effectiviteit wint, tegen lagere kosten
 • Een plek om vervolgwerk te acquireren, bijvoorbeeld in de vorm van webinars of incompany-opdrachten (je krijgt als Jitl trainer het eerste recht om bij een klant vaardigheidsclinics op basis van jouw videotraining te verzorgen)
 • Een ander verdienmodel.

Hoe kom ik van een training die ik nu voor een groep geef, tot een Jitl training?

JIJ: schrijft een script voor de training die je online wilt publiceren. Dat wil zeggen dat je opschrijft wat je zou zeggen wanneer je de training voor een groep uitvoert.

Jitl: biedt formats en redactionele ondersteuning

JIJ: bereidt je voor op het voor de camera inspreken van je training. Bijvoorbeeld door te oefenen met autocue.

Jitl: bereidt de opnamefaciliteiten voor: studio, make-up, camera, etc. Jitl neemt deze investeringen voor haar rekening.

JIJ: komt op de afgesproken datum naar de afgesproken locatie om de training te filmen

Jitl: doet in samenspraak met jou de montage van ruw materiaal tot videotraining

JIJ: bepaalt welke ondersteunende materialen nodig zijn bij jouw training (animaties, interactief boek, etc.) en wat daarvoor nodig is

Jitl: ondersteunt postproductie activiteiten in overleg

JIJ: presenteert jezelf als trainer via een Jitl profielpagina

Jitl: publiceert jouw videotraining en, indien van toepassing, overige materialen

Waarom zou ik mijn training via Jitl digitaal aanbieden?

Publiceren via Jitl levert naamsbekendheid, meer opdrachten en een ander verdienmodel op. Het is als het ware een marketingtool voor je. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid cursisten te verwijzen naar jouw training op Jitl voor een (theoretische) basis. Dat levert een aantal voordelen op voor je klant (meer waar voor zijn geld, effectiever leerproces, meer leerrendement voor deelnemers) en voor jou als trainer (meer tijd voor oefenen van vaardigheden, je kunt veel meer communiceren dan je gedurende een klassikale training zou kunnen).

Waarom zou ik niet gewoon een boekje of een syllabus meegeven aan deelnemers, voorafgaand of na afloop?

De ervaring leert dat veel deelnemers informatie uit teksten minder goed opnemen dan informatie uit een VideoTraining. Beeld en geluid communiceert effectiever dan een tekst dat doet. Een trainer kan op video met zijn of haar non-verbale communicatie een belangrijke bijdrage leveren aan de betekenis van een onderwerp. Een tekst levert die bijdrage niet. In combinatie met interactieve boeken, webcamoefening en een fysieke workshop kun je zo meer rendement bieden aan je deelnemers.

Waarom zou ik mijn training ‘weggeven’ via Internet?

Nagenoeg alle kennis op het gebied van social en business skills is tegenwoordig gratis of voor weinig geld beschikbaar. De toegevoegde waarde voor een klant of een deelnemer zit in de manier waarop kennis overgedragen wordt. Hoe je dat doet en de manier waarop je ervaringskennis inzet om effectief te zijn onderscheidt jou van andere trainers. Jitl verschaft je een podium om te laten zien wat je in huis hebt. Ook op deze manier kan Jitl voor jou een marketing en/of acquisitie instrument zijn.

Wat levert samenwerking met Jitl mij op?

Laagdrempelig digitaliseren van jouw kennis. Terugkerende inkomsten uit een eenmalige investering. Toegang tot nieuwe groepen potentiele klanten. Gratis toegang tot alle trainingsmaterialen (dus ook van andere trainers) die via Jitl worden aangeboden.

Wie bepaalt de inhoud van mijn training?

In principe jij. Omdat Jitl de publicatie van opleidingen en trainingen van hoge kwaliteit nastreeft, is er een redactieraad die zich over de trainingsscripts buigt alvorens deze in een videotraining om te zetten. De redactieraad stelt wijzigingen voor aan de trainer die nodig zijn voor publicatie. Trainingsscripts die niet door Jitl worden geaccepteerd blijven eigendom van de trainer.

Welke investeringen moet ik doen om een training via Jitl te publiceren?

 • De tijd die nodig is om een trainingsscript te schrijven. Ga uit van 10 dagen voor het schrijven van een script.
 • De uren die benodigd zijn om eventuele revisies van de redactieraad in je script aan te brengen.
 • De uren en persoonlijke presentatie die gemoeid zijn met het opnemen van een videotraining (ca. 3-5 uur opnametijd voor ca. 1 uur videotraining)
 • Tijd voor overleg tijdens montage en postproductie.
 • Tekst, video en foto voor je eigen trainers-profielpagina.

Welke inkomsten kan ik als Jitl-trainer verwachten?

Dat hangt af van welk 'type' Jitl trainer je wilt zijn. Bijvoorbeeld je wilt jouw training blijven verkopen bij jouw klanten en daarvoor de online content op Jitl gebruiken.
Alle inkomsten zijn dan gewoon voor jou; Jitl verdient een percentage aan de verkochte abonnementen.
Het kan ook zijn dat Jitl een leertraject verkoopt waarin jouw online content gevraagd wordt. Je wordt dan door ons benaderd voor de 'offline' uitvoering (inkomsten daarvan zijn 100% voor jou); Jitl verdient aan de verkochte abonnementen en, indien van toepassing, aan leer- en/of projectmanagement. En zo zijn er nog meer vormen van samenwerking mogelijk.

Wil je een dergelijke samenwerking nader onderzoeken? Benader ons dan via info@jitl.nl

Biedt Jitl alleen videotrainingen?

Nee. Naast videotrainingen kunnen abonnees interactieve boeken (iBooks), literatuurlijsten, boekbesprekingen en leermaterialen gebruiken bij het onderwerp van hun keuze.

Biedt Jitl alleen e-learning aan?

Jitl biedt zogeheten Jitl-ed training aan. Dat wil zeggen dat we kennis en vaardigheden via de voor het doel meest geëigende kanalen aanbieden, afgestemd op de vraag van het individu. Theoretische kennis leent zich het beste voor zelfsturend leren (eigen tempo, eigen volgorde, etc.) via mobiele dragers. Vaardigheden daarentegen vragen (begeleid) oefenen, bijvoorbeeld in vaardigheidsclinics, webcamoefeningen of klassikale setting.

Welke onderwerpen lenen zich voor een Jitl training?

Op dit moment focussen we ons op ‘social and business skills’. Mocht je benieuwd zijn of jouw training past, check het met ons!

Hoe komt het leren van vaardigheden aan bod bij Jitl?

Via www.jitl.nl en/of www.jitl.academy heeft een abonnee de gelegenheid zich in te schrijven voor vaardigheidsclinics met trainingsacteurs (regionaal georganiseerd), voor een sessie met een coach of voor kleinschalige klassikale trainingen en workshops bij een trainer van zijn/haar keuze.

Hoe brengt Jitl interactie in leren en ontwikkelen?

Jitl is grenzeloos leren! Via een online leeromgeving beschik je, afhankelijk van je abonnementsvorm, onbeperkt over trainingsvideo’s, interactieve boeken en leermiddelen over talloze onderwerpen. De trainers die hun trainingen digitaal beschikbaar stellen, zijn ervaren mensen uit de praktijk. Tegen meerprijs kun je bij de trainer van jouw keuze ook vaardigheidsclinics, webinars en coaching sessies boeken.

Jitl zal zich de komende jaren doorontwikkelen als de plek voor op maat, zelfgestuurd ontwikkelen vanuit talent.

Welke rol speelt Jitl in het online brengen van mijn training(en)?

Jitl organiseert het gehele proces, van idee tot gepubliceerde training.
Dat doen we onder andere door:

 • formats en handleidingen beschikbaar te stellen aan trainers, die het schrijven van trainingsscripts vereenvoudigen;
 • de eindredactie te voeren op jouw trainingsscript, zodat jouw script geschikt is als basis voor een videotraining of andere IT-ondersteunde vorm van leren;
 • door professionele ondersteuning te bieden, of het nu gaat om educatief ontwerp, videoproductie, animatie of vormgeving.

‘Mijn’ training staat al op Jitl, wat nu?

Dat het onderwerp al door iemand tot videotraining is gemaakt, wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor jouw perspectief. Wij willen graag onze abonnees de keuzes geven om die vorm en die trainer te kiezen die bij hen past. Wel kan het een overweging zijn je training duidelijk te positioneren. Het korte antwoord: al staan er 10 trainingen over hetzelfde onderwerp op Jitl; zolang het niet dezelfde trainingen zijn….

Please publish modules in offcanvas position.