Meer rendement uit ontwikkeling

Waarom medewerkers (te) weinig rendement halen uit een cursus, en hoe je dit oplost.

"Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.” 

Albert Einstein

beeldhouwer

Vraag jij je ook wel eens af waarom jouw medewerkers zo weinig rendement halen uit een training? Lees dan verder. In dit blog reik ik namelijk een aantal tips aan die jou kunnen helpen meer zicht te krijgen op  manieren om dit te veranderen.

10 Tips om verborgen potentieel bij medewerkers te herkennen

"Alle dieren behalve de mens weten dat de voornaamste plicht van het leven is ervan te genieten.” 

Samuel Butler

blogfoto 350x250 hond

Ook zo nieuwsgierig naar wat jouw medewerkers allemaal nog meer in zich hebben? Lees dan verder. In dit blog reik ik namelijk een aantal tips aan die jou kunnen helpen meer zicht te krijgen op het verborgen potentieel van jouw medewerkers.

Beoordelen wat we niet zien?

“When we are judging everything, we are learning nothing.”
Steve Maraboli

lamp 350x200

Het houdt me al tijden bezig: het proces van beoordelen. In eerste instantie gaf ik trainingen over beoordelen. En dan was ik bezig met zaken als het 'halo'-effect. En met het ORBI-model van Schein. Allerlei zaken die erop gericht waren het bewustzijn ten aanzien van beoordelingsfouten te vergroten. Zoveel jaar verder zit ik met de titel van een artikel in mijn hoofd (het artikel ga ik nog schrijven) en die titel heb ik voor deze blog gebruikt. De centrale gedachte is simpel (en ook niet nieuw/niet van mij): wij mensen zijn geneigd datgene dat we herkennen - dus een kwaliteit die we zelf bezitten - in anderen positiever te beoordelen dan zaken die we niet herkennen - dus kwaliteiten die we niet zelf bezitten.

Over 'rendement' en 'leren'.

"Goodness is the only investment that never fails."
Henry David Thoreau

notitieblok 350x200

In de jaren dat ik bezig ben met mensen en met leren, ben ik regelmatig in de discussie beland die gaat over het rendement van trainingen. Meestal was dat met een opdrachtgever die zich moest (of wilde) kunnen verantwoorden voor de bedragen die aan training en ontwikkeling werden besteed. En meestal raakten we dan verzeild in een gesprek over evaluatie. En wat je wel en niet kunt evalueren als het gaat om training.

Talenten herinneren

"Your talent determines what you can do. Your motivation determines how much you are willing to do. Your attitude determines how well you do it.” 

Lou Holtz

zwartwit jongenmetgitaar 350x200

Naarmate je ouder wordt, lijkt het lastiger om je te herinneren wat je talenten zijn. Nu ben ik zelf de vijftig gepasseerd, dus deze observatie is wellicht niet op iedereen evenzeer van toepassing ;-), het lijkt namelijk voor nu opgroeiende generaties vanzelfsprekend te zijn om goed te weten wat je kwaliteiten en talenten zijn.

Please publish modules in offcanvas position.